Home » Туризъм

Туризъм

Селски Туризъм:

– Поход до вр. Вейката. Тръгване с автомобил от хотела до с.Горно Къпиново. От селото до вр. Вейката е 4 часа пеша в едната посока. – Водач – 40лв.
– Посещение на исторически обекти и природни забележителности (идете в бутони природни забележителности и исторически обекти)
– Яздене на кон и магаре
– Доене на крава
– Косене на трева с коса
– Сеене на тютюн, зеленчуци и дръвчета според сезона
– Печене на чушки и приготвяне на домашна селска лютеница, през септември
– Пасене на овце и кози. За всички тези неща наши подготвени хора ще бъдат заедно с вас.

Жерка

Селото се намира на 3км.над Кирково. Най-голяма забележителност е чинарът на входа на селото, който е на над 500 години. Израсъл е на границата на селското гробище на 4-5 м. от чешма и короната му е с диаметър около 40 м. Стъблата и клоните му са обрасли с брадавици и според легендата са се образували от болестите на починалите хора. Селото е обезлюдено през 1978г. Жителите му се преселват в с. Кирково. През 1997г.един единствен човек се връща обратно и оттогава се занимава с отглеждането на 150 овце. Агнетата и овцете не са виждали асфалт. Месото им е екологично чисто и с лечебен ефект – лекува любовна треска и много други тежки заболявания. В селото ще видите старо турско гробище, бита и живота на хората преди 200-300 години. Гледката от Жерка е уникална. При ясно време се вижда кулата на Снежанка,която е на 120 км.

Ранчото на Джони

Намира се на 3 км.от хотела. Там може да видите над 200 разнообразни неща, освен уникалната природа, автентични снимки на Тодор Живков и Сталин. Там може да се организират летни купони. Разликата в температурата през летните дни е 10°С.

Петко пожар

Легендата за тази местност: Капитан Петко Войвода се укривал в овчарник в тази местност по време на турското робство. Турците узнали за това, но при претърсването не го открили и запалили овчарника. От там произлиза наименованието на местността Петко Пожар. Беседката, която побира 40 човека е построена с помощта на местен предприемач и цялото село. Има ток и вода и ползването и е безплатно. Гледката от местността се запомня завинаги. Могат да се организират банкети за чудо и приказ. Чеверметата и хубавата музика са задължителни. Всяка година на 6-ти май там се празнува Гергьов ден.

Мостът на с.Шумнатица

Янковата чешма

На беседката на „Янковата чешма” са изядени най-много чевермета в България.

Виадукта

Намира се непосредствено преди гръцката граница и е дълаг 200 м. , само с 2 опори. Най-високата точка е 65 м. Считаме,че става за бънджи скокове, само че нямаме подходящите памперси.

Гъбата – намира се на 13 км. от Кирково.

Гърция – намира се на 10 км. от Кирково. Най-близкият град е Комотини, а най-близкият курорт е Фанари.

Еко пътека към Ранчото на Джони.