Home » Лов и Риболов

Лов и Риболов

Лов

Съществува местна шега, която гласи, че ушите на ловните кучета са клепнали, за да не слушат глупостите на ловците. Това съвсем еднозначно ни навежда на мисълта, че тук ловът е истинско забавление.

На територията на ловно дружество Кирково се ловуват дива свиня, заек, патици, хищници. Ловът се организира съвместно с ловна дружинка на с. Шумнатица. Носенето на собствено оръжие и документи е задължително. Таксата е 20 лв. Дружинката, с която ще се провежда лова, разполага с много добри кучета. Може да ползвате наш джип под наем. За гости от други държави изпращаме покани за лов от дружинката, която покана според българските закони дава право да внесете оръжие в България. Кучето трябва да има паспорт. За ловците и туристите могат да бъдат организирани ловни срещи на места извън хотела. Лов може да се организира и в резервата Женда. (по техни правила).

Риболов

На територията на Кирково има малки и големи язовири, в които има риба в изобилие. Най-големият е яз.Мъглене, който се намира на 15 км.от хотела. Местните се шегуват, че само снимките на хванатите в язовира риби, тежат повече от 20 килограма. Риболов може да се организира и на Бяло море. До там пътят с кола е 30 мин. На реката в Кирково и на р. Върбица може да си наловите толкова много мряна, че да занесете на всички ваши роднини до 9-то коляно.